WTF Events

100 godina SPEEDWAYA počinje u Međimurju!i

written by:

Kreso WTF

posted on:

February 19, 2023

tags

Puno stoljeće je prošlo otkako je novozelanđanin John S. Hoskins odvozio nekoliko krugova u „diltrag“ u Australiji, otišao u Veliku Britaniju i tako pokrenuo euforiju oko sporta kojeg danas zovemo „speedway“. Međimurje ima gotovo pola stoljeća dugu tradiciju ovog popularnog i adrenalinskog sporta koji je osvojio srca najmlađih i najstarijih gledatelja. Činjenica da će se ovakav spektakl ponovno predstaviti u Međimurju kao prva utrka prvenstva, velika je stvar za cijelu regiju!

Neizmjeran uspjeh ostvaren je prošle godine kada smo u novoj eri speedwaya doživjeli preokret i inovativnost koja ovom sportu daje dodatnu dimenziju. Cjelodnevnu ponudu od animacija za djecu, bokseva za vozače, FAN zone i ugostiteljstva, čini preko 50 tona tehnološke opreme u 14 kamiona, te postavljenih 129 m2 LED ekrana i  više od 40 kamera.

Novost u startnoj listi je Kim Nilsson, švedski vozač koji se kvalificirao u GP Challengeu prošle godine, te zamijenio Poljaka Pavela Przedpelskog, dok je ostalih 14 vozača već poznato, na čelu s prvakom svijeta Bartoszom Zmarzlikom. Zmarzlik je put prema svojoj trećoj titulu otvorio pobjedom na Mileniumu s osvojenih 12 bodova u redovnom dijelu te pobjedom u polufinalu.

Prije Grand Prix utrke sezona počinje treninzima, tako imamo najave poljskih klubova Lublin i Krosno da team bulding održavaju u Međimurju od 9.-14. ožujka kada možete slobodno pogledati treninge na stadionu Milenium. Za Lublin ove godine voze Lindgren, Hampel i Zmarzlik, a za Krosno Doyle, Lebediew, Milik i Kasprzak.

Ulaznice za Speedway Grand prix u prodaji su u sustavu Entrio.

RELATED POSTS.

Scroll to Top