WTF Events

FIM Speedway Grand Prix of Croatia je najveći sportski događaj Međimurja!

written by:

Kreso WTF

posted on:

April 7, 2023

tags

Iz Međimurja preko Varšave i Praga do Cardiffa s pogledom u Australiju, speedway je sport koji ove godine slavi svoj 100. rođendan. Već svi znaju da se prva utrka Grand Prix sezone, borba za titulu Svjetskog prvaka, vozi u Međimurju na Stadionu Milenium:

Photo: Marko Kiš / FIM SGP 2022

Uvijek, pa i ove sezone, želim samo jednu stvar, biti svjetski prvak“ rekao je Maciej Janowski, poljski vozač koji je u 2022. stajao na 2. najvišoj stepenici na hrvatskoj Grand Prix utrci. „U Međimurje sam stigao kako bih isprobao mašine, osjetio puls motora uoči nove sezone. Dobili smo priliku doći na posljednje treninge uoči sezone ovdje u Hrvatsku zbog snijega u Poljskoj, a sad se već svaki odvoženi krug dodatno broji kako bi tempirali formu za početak sezone.

Uz Janowskog, na stazi na Stadionu Milenium trenirao je i mladi Dan Bewley, dvostruki pobjednik Grand Prix utrke, ali i stalni vozač od 2022. sezone!

Iza mene je moja prva Grand Prix sezona, borio sam se za medalju i treće mjesto, bio sam blizu, ali nisam uspio. Cilj mi je ove sezone isti, biti među prva tri, boriti se za pobjede, biti konzistentan i opasan“ rekao je engleski vozač Sparte iz Wroclava Dan Bewley. „U Hrvatskoj sam vozio svoju prvu Grand Prix utrku, trema je bila velika, a kroz nekoliko kola sam se već opustio. Nisam ni trebao voziti tu sezonu, no imao sam malo sreće i zgrabio priliku. Veselim se povratku na stazu, a siguran sam da ću biti bolji nego prošli put!

Bewley & Woffinden FIM SGP 2022

Photo: Marko Kiš

Međimurje će 29. travnja po peti puta biti domaćin utrke za svjetskog prvaka, FIM Speedway Grand Prix, a čak 16 vozača iz sedam zemalja borit će se za tu titulu. Očekuje se da će mađarski i slovenski savez nominirati dvojicu svojih najboljih vozača za rezerve, dok ime Wild Card vozača domaćina je još uvijek tajna.

Moja prva Grand Prix utrka, zaglušujući navijači i odlična atmosfera je nešto što ću zauvijek pamtiti. Hrvatska mi je ostala u lijepom sjećanju, sad sam ovdje drugi puta, a nadam se da ću se vratiti i na odmor, ne samo voziti utrke“ rekao je Bewley, a Janowski je dodao: „Hrvatsku sam posjetio kao klinac, obitelj je ovdje ljetovala. Nadam se da ću i ja se jednom odmoriti ovdje, ali ljeto je naša sezona. Svaki sunčani dan koristimo za utrke, treninge, ali tko zna, možda koji slobodan dan iskoristim i za turistički izlet ovdje!

Uz Bewleya i Janowskog, kao član Betard Sparte iz Wroclava u Hrvatskoj je boravio i trostruki svjetski prvak Tai Woffinden kojeg se ponovo očekuje na najvišim stepenicama Grand Prix podija. „Gladan sam pobjeda. Želim i dolazim u Hrvatsku boriti se za pobjedu. Predsezonu sam proveo radeći na motoru, trenirajući, pripremajući se, jer žar za pobjedom ne jenjava, vrijeme je da se vratim na pobjedničke staze“ rekao je Woffinden. Tai Woffinden dodatno se nabrijava i kao DJ, a tko zna, možda ga Međimurje vidi ponovo ovog ljeta. „Bavim se glazbom zadnjih nekoliko godina, DJ-iram, zasad kao hobi, kad motor ostavim u garaži, glazba je ono što mi očisti glavu, u čemu razmišljam. Obitelj je preko zime u Australiji, a ja slušam glazbu, vozim, treniram i radim. Spreman sam za povratak u Hrvatsku i Grand Prix!

Stadion Milenium Donji Kraljevec - Photo: Dino Lesar

Ulaznice za FIM Speedway Grand Prix of Croatia možete pronaći u sustavu www.entrio.hr, u svim poslovnicama Tiska, ali i u firmi Pavlic-Asfalt-Beton, kao i na sam dan utrke na ulazu na Stadion Milenium već od 25 eura. Utrka počinje 29. travnja u 19:00 sati, a ulaz je moguć već od 12:00 u Fan Zonu Stadiona!

RELATED POSTS.

Scroll to Top