WTF Events

FIM Speedway Grand Prix vraća se u Hrvatsku!

written by:

wtf.hr

posted on:

November 14, 2023

tags

Donji Kraljevec – I u 2024. godini FIM Speedway Grand Prix biti će prva stanica u borbi za svjetskog prvaka u ovom uzbudljivom motociklističkom sportu i to 27. travnja!

Stadion Milenium će treću godinu zaredom biti domaćin FIM Speedway Grand Prix natjecanja i ugostiti prvo kolo – FIM SGP of Croatia. Bartosz Zmarzlik, Fredrik Lindgren Jack Holder, Robert Lambert, Dan Bewley, Tai Woffinden, ali i Mikkel Michelsen, Leon Madsen i brojni drugi u borbu za titulu svjetskog prvaka krenut će upravo u zelenoj destinaciji Hrvatske, u Međimurju na predivnom lokalitetu Stadiona Milenium. 

Speedway spektakl kojem smo svjedočili protekle dvije godine ponovit ćemo u još boljem izdanju krajem travnja ove godine kada organiziramo Grand Prix po šesti puta u povijesti stadiona Milenium. Svaki put se iznenadimo koliko dobar speedway event može biti i koje su granice borbenosti ovih vozača koji daju zadnji atom snage za svaki osvojeni bod! Isto tako pomičemo granice (avan)turizma: ekskluzivno iskustvo za publiku koja iz cijelog svijeta dolazi baš tu subotu navečer u Hrvatsku, u Međimurje“ rekla je Darija Pavlic, direktorica utrke i članica FIM komisije za utrke na stazama. „U 2022. i 2023. nevjerojatna slika Hrvatske i predivnog Međimurja obišla je svijet, utrka je prikazivana u 56 zemalja svijeta, ukupno je prikazano preko dvije tisuće sati sadržaja na svim medijima, a procjenjuje se da je obje hrvatske Speedway Grand Prix utrke gledalo preko 15 milijuna gledatelja globalno. Marketinška i promocijska vrijednost koju je Međimurje realiziralo kao destinacija premašuje 10 milijuna eura, što je vrijednost koju ni jedan drugi sportski projekt nije ostvario!

U sezoni 2023. speedway je obilježio stotinu godina sporta, a međimurska (i hrvatska) utrka ponovo je proglašena za jednu od najzanimljivijih i najuzbudljivih utrka kalendara u kojoj je pobjednik bio budući svjetski (i ukupno četverostruki) prvak, Poljak, Bartosz Zmarzlik.

Cilj WBD Sports Europe je upravo proširenje kalendara, ali i zadržavanje tradicionalnih utrka stoga smo sretni što će se u 2024. sezoni SGP voziti na 11 različitih lokacija“ rekla je Laura Manciet, direktorica prvenstva. „Po prvi put nakon 1997. Landshut će ugostiti Speedway GP i to u trećem kolu, a Speedway of Nations će se održati u Manchesteru, na stazi koja slovi za jednu od najuzbudljivijih u kalendaru. Speedway Grand Prix se vraća u Wroclav, a sezona počinje u Hrvatskoj, u Međimurju na stazi na Stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu.“

Međimurskim i hrvatskim ljubiteljima speedway utrka dobro je poznat Armando Castagna, direktor FIM CCP komisije: „Pred nama je odlična speedway sezona, veselimo se odlasku u Manchester, a između 16 najboljih vozača imamo pet novih imena koja zastupaju ukupno devet nacija!“

Ulaznice za FIM Speedway Grand Prix biti će dostupne kroz sustav www.entrio.hr

2024 SPEEDWAY GP CALENDAR

April 27 – FIM Speedway GP of Croatia

May 11 – FIM Speedway GP of Poland – Warsaw

May 18 – FIM Speedway GP of Germany – Landshut

June 1 – FIM Speedway GP of Czech Republic – Prague

June 15 – FIM Speedway GP of Sweden – Malilla

June 29 – FIM Speedway GP of Poland – Gorzow

August 17 – FIM Speedway GP of Great Britain – Cardiff

August 31 – FIM Speedway GP of Poland – Wroclaw

September 7 – FIM Speedway GP of Latvia – Riga

September 14 – FIM Speedway GP of Denmark – Vojens

September 28 – FIM Speedway GP of Poland – Torun

2024 FIM SPEEDWAY OF NATIONS: Manchester, Great Britain

Tuesday, July 9 – FIM Speedway of Nations Semi-Final 1

Wednesday, July 10 – FIM Speedway of Nations Semi-Final 2

Friday, July 12 – FIM Speedway of Nations – SON2

Saturday, July 13 – FIM Speedway of Nations Final

2024 FIM SGP2 (FIM Speedway Under-21 World Championship)

Friday, June 14 – FIM SGP2 of Sweden – Malilla

Friday, September 6 – FIM SGP2 of Latvia – Riga

Friday, September 27 – FIM SGP2 of Poland – Torun

2024 FIM SGP3 (FIM Speedway Youth World Championship)

Friday, June 28 – FIM SGP3 Final (Gorzow, Poland)

2024 FIM SGP4 (FIM Speedway Youth World Cup (SGP4))

Saturday, June 15 – FIM SGP4 (Malilla, Sweden)

RELATED POSTS.

Scroll to Top