WTF Events

FORESTLAND – još veći, još bolji i još uvijek jedan od najdugovječnijih hrvatskih festivala!

written by:

Kreso WTF

posted on:

March 30, 2023

tags

Ljeto na sjeveru već 11 se ne može zamisliti bez Forestland festivala. Još od 2013. godine je srpanj rezerviran za najveći elektronski, ali i hip hop, trap i rap festival.

Od 21. do 23. srpnja 2023. godine maleno Brezje će se ponovo transformirati u najveći festivalski pogon u Hrvatskoj gdje će u 48 sati festivala ugostiti gotovo 60 artista na preko 14 hektara festivalske površine.

„Pred gotovo četiri godine uveli smo uz DJ nastupe i koncept live actova, odnosno hip hop i trap“ počet će Saša Mikac, organizator i booking manager. „Ogroman dio glazbenog prostora danas pripada upravo tip pravcima, a njihov nastup i stil glazbe komplementaran je EDM i elektronici, stilu koji gajimo na glavnim, masovnim pozornicama.“ Ove godine uz Kirila Djaikovskog iz Makedonije stižu i Buba Coreli i Jala Brat iz Bosne i Hercegovine, ali i brojni regionalni izvođači. „Vraća nam se Dekova iz Kine, iz Izraela dolazi odličan, vrhunski DJ Mr. Black, a tu je i naš neizostavni techno stage – Forestroom koji ponovo unosi novitete u festivalski program.“

Ženski Forestroom petak

Forestroom je klupski, underground tech-house stage koji je prošlih godina bio gotovo jednako popularan kao i glavna pozornica. Insolate, Yelloheadz, Alex Kenji, Yakka, E-Base, Umek, Nusha i desetine drugih nastupali su na ovoj pozornici. Petak na 11. izdanju festivala Forestland pozornicu Forestroom prepušta ženama: „Htjeli smo osvježiti koncept, djevojke, žene, DJ-ice, proteklih godina bile su važan dio festivala poglavito u techno svijetu pa smo odlučili ove godine cijeli jedan dan posvetiti njima. Forestroom će u petak biti zato „ženski“ pa tako nastupaju Emily, Rosana Rabuza, Andrea Fox, a očekuje se i potvrda još nekoliko dobrih imena u skoro vrijeme“ nastavlja Saša Mikac. „U subotu nam na Forestroom dolaze Tomo in der Muhlen, Kraunlder, ali i vjerojatno najveći techno DJ Ramiro Lopez!“ Španjolski DJ i producent nastupa od 1996., od Ibize do Sao Paola, od Barcelone do Beijinga, ovog ljeto dolazi i na Forestland gdje će se svjetla Forestrooma uperiti upravo u njega i njegov magičan set.

Trap & Rap & Hip Hop & Forestroom

Forestland Main Stage već godinama uz EDM, big room i trance prostora daje i trap i rap izvođačima pa tako uz regionalnu makedonsku superzvijezdu Kirila Djaikovskog i hrvatskog DJ-a Dekovu, stiže i izraelski mega DJ Mr. Black ravno s Ultra Europe glavne pozornice. Uz brojne DJ-eve pozornica će pripasti i vjerojatno najvećim regionalnim zvijezdama trenutno Buba Corelli i Jala Bratu, ali i možda najpopularnijem trap pjevaču današnjice Relji. Njih podržava cijeli niz odličnih izvođača poput DJ Architecta čiji hitovi i remixevi ne silaze s Billboard ljestivica, ali i mladih nada koje godinama nastupaju na Forestlandu: Aneas, Risa Brown, Alen Krevo i mnogih drugih.

Najdugovječniji elektronički festival na kontinentu

„Kada je Forestland počinjao 2013. nitko se nije mogao nadati popularnosti i dugovječnosti organizacije. Svake godine idemo korak dalje, poboljšavamo cijeli koncept, ali i učimo“ reći će Krešo Biškup iz organizacije. „Od popratnog sadržaja, do razvoja destinacije, mislimo dan Forestalnd 365 dana u godini, a provodimo ga samo dva, tu nema mjesta za greške. U 2023. nadamo se provesti najbolji festival do sad, očekujemo najveći broj posjetitelja, ali i najatraktivnije uređen festivalski prostor.“

Zip Line, kamp, chill zone, eko friendly i zeleni festival

„Međimurje je dobitnik zelenog certifikata Green Destination i upravo se taj certifikat nas najviše tiče. Nastojanja i dugogodišnji rad da Forestland bude zeleni festival, održiv i čist također su razlog uspješne certifikacije cijele destinacije. Međimurje je zelena kolijevka hrvatskog održivog turizma, a to se vidi i na festivalu Forestland koji je odmah do zaštićenog krajolika Bedekovićevih graba, okružuje nas 10 hektara suncokreta, šuma, livada, a samo tri dana nakon festivala cijela lokacija se vraća u prvotno stanje koje je od 2023. i službeno najzelenije izletište u Međimurju“ dodaje Krešo Biškup. „Zeleni i održivi način provođenja festivala teži je put, no svakako sa zelenijim ishodom!“

Festivalske ulaznice do 1. svibnja se prodaju po cijeni od 25 eura za oba dana u sustavu Entrio, ili na fizičkim prodajnim mjestima, dok se kamp i VIP ulaznice mogu kupiti već od 30 odnosno 75 eura.

RELATED POSTS.

Scroll to Top