WTF Events

Ljeto u Čakovcu počinje trčanjem!

written by:

Kreso WTF

posted on:

May 23, 2023

tags

Već četvrtu godinu Čakovec u ljeto ulazi sad već tradicionalnom noćnom utrkom grada Čakovca – Čakovečkim noćnim cenerom CK10. Preko šest stotina trkača očekuje se na startu, a ulicama grada trčat će baš na prvi dan ljeta, 21. lipnja!

„Prva utrka nam je bila 2020. godina, godina pandemije, zabrana, a mi smo već tada ulazak u ljeto proslavili trčanjem“ rekli su nam organizatori utrke CK10. „Narednih godina usavršavali smo odnose, poboljšavali samu utrku, ali i širili glas o najboljoj noćnoj utrci u Hrvatskoj, čija je trasa gotovo cijela u hladu“ kroz smijeh će Mario i Krešo, dvojica idejnih začetnika utrke. „Kad smo jedne godine najavili da će utrka na iznimno vruć dan biti cijela u hladu ljudi su bili zbunjeni, kao noć je. Točno to nam je i cilj, opustiti ljude, nasmijati ih i omogućiti im da uživaju u trčanju kroz Čakovec u atmosferi kakvu im samo ovaj predivan grad može pružiti!“

Trkači na startu CK10 mogu odabrati dvije trase, onu od 5 ili od 10 kilometara, a sama utrka je u obliku broja 8, odnosno svi zajedno trče prvu polovicu, dok posljednjih pet kilometara trče samo oni koji su odlučili se prijaviti na dužu utrku.

„Prošle godine imali smo po prvi put trkača iz SAD-a, čovjek je došao s drugog kontinenta, prijavio se dan prije utrke i pobjedio“ kažu organizatori. „Ben Szuhaj pobjedio je u Čakovcu, ostao ovdje još koji dan u Termama Sv. Martin gdje je osvojio i nagradni voučer i odnio predivna sjećanja sa sobom u Washington! Ove godine očekujemo barem jednog azijskog trkača, ili nekog iz Afrike, no vjerujemo da će rekord staze koji je Szuhaj postavio biti njegov još neko vrijeme.“

Novi rekord staze koji je postavio 2022. godine Ben Szuhaj iznosi 30:09, što znači da je Ben trčao 20km/h, odmah iza saftey / pace vozila Suzuki Vitare Mild Hybrid. Ponosni sponzor već četvrtu godinu je AC Baumgartner čija suzuki vozila Vitara i S-Cross osiguravaju sve trkače, kao prvo vozilo ispred vodećeg, ali i vozilo koje osigurava otvaranje ceste za promet iza posljednjih trkača.

Startnine za utrku možete pronaći na www.entrio.hr ili na www.utrka.com, a svi prijavljeni do 5. lipnja kući nose i jedinstvenu majicu koja je nastala u Čakovcu, u socijalnoj zadruzi Humana Nova!

RELATED POSTS.

Scroll to Top