WTF Events

Ovog ljeta, na sami sjever Hrvatske stiže španjolski techno majstor

written by:

Kreso WTF

posted on:

May 23, 2023

tags

Ramiro Lopez je španjolski DJ i producent s dugogodišnjim stažem. Svoju karijeru izgradio je preko brojnih rezidencija, a svoje ime je etablirao sa vlastitom produkcijom. Njegov zvuk je doživio evoluciju iz housea u techno, a posljednjih godina predvodi novi val španjolskih DJ-eva koje možemo uhvatiti diljem svijeta. Ramiro Lopez ovoga ljeta dolazi u Hrvatsku na Forestland, a više o svojoj karijeri je otkrio u razgovoru za portal klubskascena.com

Kako si otkrio elektroničku glazbu? Jesi li imao neke izvođače koji su utjecali na tvoju karijeru?

Elektroničku glazbu sam otkrio preko radija i radijskih emisija. Tada sam bio još premlad da bih odlazio u klubove, tako da sam vikende provodio plešući u svojoj sobi uz radio.

Tvoje glazbeno putovanje krenulo je sa houseom i tech-houseom, a kroz godine napredovala je do techna. Otkrij nam malo više o vlastitoj evoluciji…

Zapravo, prva gramofonska ploča koju sam je kupio je bila ispunjena techno trakama. Ali da, onda sam se više razvijao kroz house zvukove. U jednom trenutku osjetio sam da me techno više privlači i drži nego druži žanrovi. Stoga sam rekao zašto ne. Naposljetku, kvaliteta u glazbi je bitnija od žanrovskih etiketiranja.

Jesi li imao trenutak u karijeri kada si sam sebi rekao “uspio sam” ili ti to još nije prošlo kroz misli?

Taj trenutak je bio kada sam počeo 100% raditi na glazbi. Tada sam dosegao veliki cilj, ali imam još želja i snova za karijeru.

Dosad nisi imao priliku svirati u Hrvatskoj. Imaš li tremu pred nastup u novoj državi?

Uvijek je uzbudljivo svirati u novim klubovima, festivalima i državama. Radujem se nastupu! Od kolega sam čuo puno lijepog o Hrvatskoj, imate dobru scenu, puno festivala, događanja i klubova.

Ovog ljeta sviraš na Forestlandu, što partijaneri koji će doći na sjever Hrvatske mogu od tebe očekivati?

Pokušat ću ih natjerati da plešu od prve do zadnje trake. Ponesite vaše plesne cipelice jer će biti zabavno! Pripremio sam odličan set i veselim se prvom izletu u Hrvatsku.

Uz Ramira Lopeza, na festival Forestland, koji piše svoje već 11. izdanje, stiže i velik broj techno, house i electro artista pa nam stiže iz turske Alican Baykara, engleski svjetski prvak australskih korijena Tai Woffinden, Tomo in der Muhlen, ali i makedonska glazbena legenda Kiril Djaikovski, koprivnički techno DJ s berlinskom adresom Kraundler, Rosana Rabuza i zagrebački DJ Vedran Car!

Ulaznice su dostupne u sustavu entrio.hr

RELATED POSTS.

Scroll to Top