WTF Events

Trostruki svjetski prvak Tai Woffinden u Međimurju!

written by:

Kreso WTF

posted on:

March 30, 2023

tags

Trostruki svjetski, momčadski svjetski prvak i vozač s 11 pobjeda i odvoženih 96 Grand Prix utrka, Tai Woffinden, ovih dana trenira u Međimurju na Stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu.

Član WTS Sparte iz Wroclawa sa svojom momčadi provodi nekoliko dana na treninzima uoči početka lige, ali i kao najavu nove Grand Prix sezone: „Prošlo je godinu dana otkako sam bio ovdje, od Grand Prix utrke, nisam zadovoljan prošlom sezonom“ rekao je Tai. „Promijenilo se puno, od članova mojeg tima, imam novog mehaničara, tunera mašina.. Ove godine odlučio sam voziti i švedsku ligu što znači da ću se utrkivati još jedan dodatni dan, a sve kako bih uhvatio ritam i ponovo se borio za titulu svjetskog prvaka!

Photo: Marko Kiš SGP 2022

Tai: Gladan sam pobjeda!

„Želim doći na utrku, pokazati što znam, što mogu, jer posljednjih nekoliko godina bilo je teško, ali vatra u meni tinja, gorim od želje za pobjedama. Koncentriran sam u potpunosti na speedway, bio sam zimi i u Australiji nakon dugo vremena, to je moj (drugi) dom. Sve je spremno da se vratim na prave pobjedničke staze!“ U Hrvatskoj ga očekuje ponovo puno njegovih navijača: „Uvijek uživam voziti u Hrvatskoj, sjećam se svoje prve vožnje ovdje, bilo je to 2009. kada je Darcy Ward postao prvak, a Jurica je bio drugi. U prvoj vožnji sam taknuo vrpcu, osvojio sve ostale vožnje, no nije bilo dovoljno.“

Tai Woffinden at SGP Croatia 2022
Tai Woffinden at SGP Croatia 2022

Grand Prix sezona ponovo počinje u Hrvatskoj

Velika nagrada Hrvatske najveći je međimurski sportski događaj, a ujedno i jedan od važnijih turističkih događaja na sjeveru Hrvatske. Već sad su pojedine tribine rasprodane, a očekuje se gotovo 7500 navijača, od Australije, preko Europe do SAD-a: „Veselim se novoj sezoni i novoj Grand Prix utrci, navijačima i atmosferi. Često sam u Međimurju, na treninzima, na utrkama, Hrvatsku još nisam vidio koliko bih možda želio, jer u speedwayu kad je lijepo vrijeme tada mi vozimo. Makar, tko zna,
možda se ovog ljeta vratim u Hrvatsku napokon i kao turist!“

Photo Marko Kiš 2023


Speedway Grand Prix sezona počinje u Hrvatskoj 29. travnja 2023. u 19:00 sati na Stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu, a ulaznice možete kupiti putem sustava Entrio, u svim poslovnicama Tiska i od 7 do 15 sati u firmi Pavlic-asfalt-beton u Donjem Kraljevcu.

RELATED POSTS.

Scroll to Top