WTF Events

Vrijeme je za Forestland Xi

written by:

Kreso WTF

posted on:

July 12, 2023

tags

Forest IX 2021 - Julien Duval photo Main Stage
Forestland 2021

Festival Forestland već 11 godina centralni je ljetni događaj mladih u Međimurju, ali i na kontinentu Hrvatske. Nastao po uzoru na velike strane glazbene festivale, Forestland je iz isključivo elektronske glazbe narastao u festival s nastupima bendova, plesnih skupina, DJ-a i pjevača rap, trap i hip hop glazbe.

„Kroz desetljeće rada Forestland se etablirao u glazbenim krugovima kao važna postaja mnogih DJ-eva pri planiranju europskih nastupa. Kako se bliži festival, tako sve više DJ-a zove da bi oni došli, da bi nastupali, pa već po tome glavnu pozornicu palimo u 15 sati i ne stajemo do jutra, jer inače ni svi DJ-i nebi stali gore“ reći će Saša Mikac iz organizacije. „Uz samu odličnu glazbu, nastupe i scenu koja uključuje šumu, polja suncokreta, livade i prirodu, Forest je poznat kao i festival dobrih vibracija, opuštenog druženja, festival i za cijelu obitelj, ne samo za mlade, partijanere. Često možemo na techno flooru pronaći tatu čiji sin ili kćer plešu na glavnoj pozornici, a dovezla ih je mama, ili netko od rodbine što nas posebno veseli“ dodao je Krešo Biškup iz organizacije.

Devet DJ-ica preuzima Forestland!

Lenna, Talija, Emily, Rosana, Risa, Andrea, Lena, Valery i Ivana preuzimaju petak i najavljuju pakleno opasnu čagu na Forestroom pozornici! Jedinstvena tech-house pozornica će biti rezervirana za ženske DJ artiste i kao takva biti jedinstvena u Hrvatskoj, ali i na regionalnoj electro sceni.

Od mladih zvijezda Exita i SeaStara, do Forest rezidentica i prekaljenih DJ-ica, Forestroom je mjesto koje će okupiti tisuće na najboljem raveu na Forestu. Posebna pozornica koja je nastala po uzoru na kultni Boiler room koncept, u nekoliko godina prometnula se u vjerojatno najjači alternativni stage na festivalima.

„Svake godine oduševe nas DJ-ice koje nastupaju, od Alenne iz Ukrajine, do kineskinje Ivy, hrvatice Insolate i techno kraljice Nushe, pa smo ove godine odlučili posvetiti petak ženskom nastupu, techno i house glazbi na Forestroom pozornici“ rekao je booking manager festivala Saša Mikac. „Cijeli festival vrvi odličnom glazbom, odličnim imenima, priliku za nastup dobili su brojni domaći DJ-i i rapperi, odlični stranci, ali i imena koja puno rade, prijatelji festivala i dobro nam svima znani naši resident artisti.“

Tko nastupa?

Uz satnicu po danima koja izlazi uskoro, poznati su svi artisti koji nastupaju na Forestlandu. Ove godine nam dolaze iz Izraela, Turske, BiH, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Njemačke, Hrvatske, Srbije, ali i Velike Britanije, naravno uz one domaće. Poseban osvrt je na Kirila Djaikovskog koji na Forestland stiže sa svojom pjevačicom, tamnoputom TK Wonder, ali i Bubu Corelija i Jalu Brata, vjerojatno najpopularniji dvojac na Balkanu čiji hitovi bilježe platinaste naklade. Uz njih na Forestland stiže i Mr. Black (We Rave You), izraelski DJ koji iza sebe ima nastupe na najboljim svjetskim festivalima, od Ultre (Split & Miami) do rezidencije u klubovima po Engleskoj, Ibizi i Nizozemskoj. Za izvdojiti su i techno floor artisti, koji uz Female Friday DJ-ice broje Ramira Lopeza, kralja techno glazbe, Vedrana Cara, kralja etera u Hrvatskoj, Felipe Zonu iz kineskog kluba Space Plus, do koprivničanca s berlinskom adresom Kraundlera, ali i turskog DJ-a Alicana Baykara. Nije za zaboravit spomenut Tomu in der Muhlena, DJ-a s rovinjsko-njemačkom adresom, koji će prodrmati techno pozornicom Forestroom u subotu.

Forest IX 2021 - Julien Duval photo Umek

Što preko dana?

Forestland uz glazbeni program krasi i popratni sadržaj koji uključuje veliki food corner, stiže nam Škartoc, Bajzovi i Pomodoro, a u pripremi je i fresh corner za osvježenje. Uz Graffiti Jam koji se odvija i uoči foresta, dnevni stage koji će nas zagrijavati (i hladiti) i preko dana, tu je i poznati šumski šank na kojem će koktele raditi naš Stephan, cocktail majstor iz Švicarske.

Naravno, 250 metara dug zip line preko cijele pozornice svi žele isprobati pogotovo u noći jer iskustvo je nezaboravno! Vidimo se na Forestu!

Ulaznice možete kupiti na ulazu na festival, u sustavu Entrio, ulaznice za petak vrijede i u subotu, a ulaznice samo za subotu moći će se kupiti na ulazu po cijeni od 20 eura.

RELATED POSTS.

Scroll to Top