WTF Events

[ WINGS FOR LIFE WORLD RUN ] U Prelogu obilježen World Run!

written by:

Kreso WTF

posted on:

May 8, 2023

tags

[ Wings for Life World Run ] 60 trkača stavilo je Prelog na globalnu kartu najveće svjetske humanitarne utrke – Wings for Life World Run i to na njenu jubilarnu 10. godišnjicu!

Čak 60 trkača, ali i deset volontera i prijatelja kluba i sporta podržalo je globalnu utrku u organizaciji Red Bull kroz Wings for Life World Run – App Run PRELOG i upisalo gotovo 900 kilometara koji se dodaju na čak 10.3 milijuna kilometara otrčanih globalno, zajedno sa preko 1.1 milijun trkača u prethodnih 10 godina utrke! U 2023. čak 206 727 trkača otrčalo je ukupno 1 573 221 kilometar i prikupilo čak 5.8 milijuna eura donacija za istraživanje i traženje lijeka za ozljede leđne moždine.

Grad Prelog, kao i Međimurje, tako je postalo jedno od malobrojnih zajedničkih lokacija APP utrke kojom se prikupljaju sredstva za istraživanje i traženje lijeka za ozljede leđne moždine.

Prelog, BK Prelog kao organizator, ali i hotel Panorama i rekreacijski centar DG-Sport prepoznali su mogućnost i priliku koju nudi sudjelovanje u ovako velikom globalnom projektu. Ove godine nas je u Međimurju trčalo 60, a nema razloga da iduće godine na obalama rijeke Drave ne bude i preko 600 ili čak 6000 trkača” rekao je Krešo Biškup, iz organizacije CK10, ali i brojnih drugih utrka. “Velik broj trkača nije slučajan, već je budućnost i rezultat kontinuiranog rada u sportu, turizmu i ulaganju u budućnost i zajednicu, što upravo Prelog i radi. U budućnosti ćemo kroz Festival balona na vrući zrak Prelog, utrke poput Wings for Life, ali i brojne druge velike manifestacije vratiti i upisati Međimurje, Dravu, Prelog i regiju na svjetsku kartu i pokazati zašto baš toliko volimo ovaj predivni kraj, zelenu kolijevku Hrvatske!”

Svi trkači znaju da nam za nešto manje od dva mjeseca slijedi CK10 – 2023 Čakovečki noćni cener, a kraj ljeta nam donosi i Festival balona Prelog.

Photo: Marko/Miljenko Kiš – BK Prelog

RELATED POSTS.

Scroll to Top